Astrologie Chinezeasca

Zodia Bivol (Ianuarie)

Numele chinezesc: Niu

Este al doilea semn din zodiacul chinezesc şi este cel mai potrivit pentru a conduce. Tăria de caracter şi dispoziţia pentru efortul prelungit îi permite să reuşească cu uşurinţă la locul de muncă. Chiar dacă sunt capabili să muncească ore în şir fără oprire, ei nu se vor plânge niciodată. Sunt consideraţi ca fiind nişte persoane răbdătoare şi cărora le place foarte mult liniştea.
Totuşi ar fi bine să nu deranjezi o persoană născută sub acest semn pentru că odată enervată se va dezlănţui fără să îi pese de cei din jur. El se poate răzbuna chiar şi pe cei dragi, dacă a fost trădat. Cu greu vei reuşi să schimbi părerile unei astfel de persoane pentru că este deosebit de încăpăţânată.
În dragoste pun mare accent pe fidelitatea partenerului. Oferă foarte multă afecţiune, dar nu de la bun început. Teama de a nu fi respins îl face pe cel născut sub acest semn să îşi ascundă sentimentele în prima fază.
Ştiind că” graba strică treaba” cei aflaţi sub acest semn zodiacal nu se aruncă într-o relaţie fără să studieze înainte posibilul partener. Odată ce le-ai câştigat încrederea, nativii devin foarte tandrii şi pun dorinţele partenerului înainte dorinţelor proprii.

Horoscopul chinezesc spune că Şobolanul este compatibil în general cu cei din zodia Şarpe, Cocoş şi Bivol.

 

 

Zodia Tigru (Februarie)

Numele chinezesc: Hu

Cei născuţi sub acest semn sunt curajoşii zodiacului. Nimic nu le poate sta în cale când vine vorba despre a duce la bun sfârşit o sarcină. Pericolul îi lasă reci, la fel şi situaţiile neprevăzute ce pot apărea. Afişează o debordantă încredere în sine şi îi place să conducă. Aşadar, cei din jur trebuie să îl asculte şi să îi dea dreptate pe cât posibil, altfel poate deveni destul de agresiv.
Plini de pasiune indiferent de ceea ce fac, cei născuţi sub acest semn sunt capabili să îi seducă foarte uşor pe cei din jur. Cu greu poate fi stăvilită înverşunarea unei astfel de persoane şi preferă adesea să facă lucrurile de unul singur. Este adesea într-o grabă pe care puţini o pot înţelege şi ia de obicei decizii de moment, sub influenţa impulsului.
Într-o relaţie ei pot părea iubiţii perfecţi, gata să lupte pentru ceea ce au, dar pot deveni geloşi şi posesivi peste măsură. Fire pasională în relaţiile de iubire, au probleme în a găsi măsura potrivită în care pot controla viaţa partenerului. Mai mult decât atât, pot părea destul de imprevizibili şi dau impresia că se plictisesc destul de repede.

Horoscopul chinezesc spune că Tigrul este compatibil în general cu cei din zodia Cal, Câine şi Maimuţă.

 

 

Zodia Iepure (Martie)

Numele chinezesc: Tu

Cei din zodia Iepure sunt de obicei oamenii care urăsc cearta şi zgomotul inutil. Nu îţi va fi deloc uşor să provoci un nativ, pentru că dă dovadă de un calm ieşit din comun. Dacă se găseşte într-un loc prea puţin favorabil, atunci preferă să stea retras. Unii îi pot considera timizi pe cei născuţi sub acest semn, însă ei cred cu tărie că este vorba despre precauţie. Nu îi place să îţi asume riscuri, de aceea preferă să analizeze cu atenţie toate aspectele unei probleme înainte de a găsi soluţii. Afişează adesea o lipsă de încredere în sine şi ratează multe oportunităţi din cauza precauţiei exagerate.
Acesta este unul dintre semnele zodiacului chinezesc înzestrat cu muştă creativitate şi eleganţă. Nu este de mirare că are o casă decorată cu mult bun gust şi o garderobă plină de stil. De obicei se face uşor plăcut, aşa că devine o companie plăcută pentru ceilalţi.
În dragoste, Iepurele este un partener romantic şi grijuliu. Datorită firii lor plăcute şi deloc agresive, cei din această zodie au foarte mulţi pretendenţi. Totuşi se simte atras de persoanele manierate şi blânde, dar mai ales de încredere.

Horoscopul chinezesc spune că Iepurele este compatibil în general cu cei din zodia Mistreţ (Porc), Dragon şi Capra.

 

 

Zodia Dragon (Aprilie)

Numele chinezesc: Long

Persoanele născute sub acest semn se consideră a avea o minte ascuţită şi foarte mult noroc. Dragonul exprimă putere şi strălucire, ca atare este prin excelenţă semnul celor născuţi conducători. Cei născuţi sub acest semn caută de obicei admiraţia şi respectul celorlalţi. Idealişti şi inflexibili, ei au o părere foarte bună despre sine. În proprii ochi, ei sunt imaginea perfecţiunii.
Doar gândul că ar putea pierde puterea îi face agresivi şi neînduplecaţi. Iubeşte luxul şi strălucirea, aşa că de cele mai multe ori Dragonul va lupta pentru ele şi nu concepe să nu le aibă. Cu o încredere în sine foarte ridicată, Dragonii reuşesc foarte uşor să îi influenţeze pe ceilalţi. Orice opinii ar expune trebuie acceptate ca adevăruri absolute şi este gata să bată cu pumnul în masă dacă cineva nu le ia în considerare.
În ceea ce priveşte relaţiile romantice, Dragonul este un partener care nu se hrăneşte neapărat cu iubire, ci cu admiraţia pe care partenerul o are faţă de el. El vrea să fie iubit, fără a fi neapărat necesar să arate şi el sentimente. Nu suportă criticile aduse de partener şi va fi capabil să încheie o relaţie dacă persoana de lângă el are mai mult succes decât el.

Horoscopul chinezesc spune că Dragonul este compatibil în general cu cei din zodia Şobolan, Porc şi Iepure.

 

 

Zodia Sarpe (Mai)

Numele chinezesc: She

Semnul Şarpelui este al oamenilor seducători şi plini de popularitate. Nu se poate ca un Şarpe să nu fie observat la o reuniune, pentru faptul că atrage toate privirile. Manierat şi rezervat în societate, dar un un simţ al umorului foarte bine dezvoltat, Şarpele nu vorbeşte foarte mult, dar atunci când o face îşi seduce cu inteligenţa sa partenerii de discuţii.
Persoană cerebrală şi extrem de hotărâtă, nativul din semnul Şarpelui ia decizii fără să chibzuiască prea mult, dar de cele mai multe ori alegerile sunt bune. Se pare că cei născuţi sub acest semn sunt norocoşi la bani, altfel spus scot banii şi din piatră seacă. Chiar şi aşa precauţi cu finanţele, cu greu împrumută cuiva.
Totuşi Şarpele nu este complet inofensiv şi este de ajuns să fie deranjat de un comentariu făcut de cineva pentru a începe să arunce un lung şir de vorbe tăioase. Romantic şi pătimaş, nativul din Şarpe seduce cu uşurinţă persoana pe care a pus ochii. Totuşi, nu poate sta lângă un partener care nu îi satisface toate dorinţele şi devine adesea posesiv peste măsură. De asemenea cei născuţi sub acest semn zodiacal nu sunt foarte stabili în relaţii şi mereu vor să îşi încerce puterea de seducţie pe o persoană nouă.

Horoscopul chinezesc spune că Şarpele este compatibil în general cu cei din zodia Cocoş, Bivol şi Cal.

 

 

Zodia Cal (Iunie)

Numele chinezesc: Ma

Calul este unul dintre semnele zodiacului chinezesc definite de energie şi agerime. Cu greu va sta într-un loc un nativ al semnului şi va fi mereu ocupat cu petrecerile, reuniunile, concertele şi ieşirile în societate în general. Uneori poate părea prea copilăros şi nerăbdător, dar întotdeauna este un bun partener de conversaţii. Cei născuţi sub acest semn îmbină inteligenţa cu şiretenia şi se pricep de minune să intre pe sub pielea celorlalţi.
Este bun în domeniul său la locul de muncă şi munceşte cu spor, însă nu îi place să muncească alături de ceilalţi, ci de unul singur. Motivul este foarte simplu: îi place să se bucure singur de succes. Deşi fire sociabilă, el nu este interesat de problemele altora, ci de ale sale.
Pe plan amoros, Calul este un partener implicat şi dependent de partener. El vrea să fie iubit şi face orice sacrificiu pentru dragoste. Iubeşte pasional, dar fără gelozie sua posesivitate. Tumultul sentimentelor îi fac pe cei născuţi sub acest semn să fie generoşi şi pasionali, dar firea lor nestatornică îi împinge la infidelitate sau la abandonul relaţiei, atunci când intervine rutina. Per total, Calul este un individualist în orice domeniu al vieţii.

Horoscopul chinezesc spune că ci din zodia Cal sunt compatibili în general cu cei din zodia Câine, Tigru şi Capră.

 

 

Zodia Capra (Iulie)

Numele chinezesc: Yang

Cei din zodia Capră sunt artiştii zodiacului şi au o predilecţie spre lux. Firea de artist îi conferă un şarm aparte şi un rafinament admirat de cei din jur. Totuşi cei din acest semn nu prea muncesc, ci îşi petrec zilele mai mult visând la bogăţie decât obţinând-o. Ei bine, dacă au norocul să găsească un partener bogat se vor căsători fără să se gândească de două ori.
Zodia Caprei este una a creativităţii şi a visării cu ochii deschişi. Fiind departe de realitate, când ajunge aproape de ea, cei născuţi sub acest semn devin anxioşi, ba chiar le lipseşte încrederea în sine. Nu vor lupta niciodată cu vehemenţă pentru opiniile lor, din contră în cazul unui conflict vor da dreptate adversarului. Fuge de luarea deciziilor importante şi se simt în siguranţă dacă cei din jur nu pun presiune pe ei pentru a face alegeri.
Din cauza firii slabe pe care o are, Capra devine dependentă de partener în cadrul unei relaţii romantice. Nu poate trăi fără dragoste, de ceea face tot ce poate pentru a nu o pierde. Este calm şi protector, tandru şi fidel. Urăşte nesiguranţa şi va părăsi o relaţie în care se simte presat să ia decizii sau în care are senzaţia că lipseşte fidelitatea partenerului.

Horoscopul chinezesc spune că cei din zodia Capră sunt compatibili în general cu cei din zodia Porc, Cal şi Iepure.

 

 

Zodia Maimuta (August)

Numele chinezesc: Hou

Maimuţa este considerată cel mai inteligent animal al zodiacului chinezesc, ca atare s pricepe foarte bine la rezolvat problemele. Cei născuţi sub acest semn se fac uşor plăcuţi de ceilalţi prin şarmul pe care îl afişează şi prin simţul umorului debordant. Capacitatea de adaptare a nativului din semnul Maimuţei este uimitoare.
Cei născuţi sub acest semn nu preferă confruntările directe pentru că ştiu exact când oponentul este mai puternic şi în loc să se retragă preferă să recurgă la linguşeli, tocmai pentru a depăşi momentul.
Cei din jur pot considera că o astfel de persoană este prefăcută, dar unui nativ din acest semn nu îi pasă prea mult de părerile celorlalţi, ci de propria stare de bine. Nu îşi ascunde emoţiile, din contră Maimuţa vrea ca toată lumea să ştie când este vesel şi când trist.
În relaţii, nativul acestui semn se poate dovedi destul de instabil, pentru că atunci când se plictiseşte părăseşte relaţia. El ar vrea ca relaţia să fie dominată de pasiune, iar partenerul să fie loial şi cu simţul umorului. De cele mai multe ori partenerul este perfecţiunea întruchipată în ochii maimuţei şi pentru a nu o dezamăgi acesta va trebui să se comporte conform tiparului mental pe care i l-a făcut.

Horoscopul chinezesc spune că cei din zodia Maimuţă sunt compatibili în general cu cei din zodia Şobolan, Maimuţă, Dragon.

 

 

Zodia Cocos (Septembrie)

Numele chinezesc: Ji

Nativii aflaţi sub semnul Cocoşului sunt observatorii zodiacului. Sunt capabili să observe cele mai mici detalii, iar în general observaţiile pe care le fac sunt precise. Sincer şi deschis, Cocoşul nu va apela niciodată la prefăcătorie faţă de nimeni. Mândrului Cocoş îi plac foarte mult laudele şi onorurile, ca atare mereu aleargă după recunoaştere în ochii celorlalţi.
Vor să li se dea atenţie, umblă adesea extravagant îmbrăcaţi, dar plin de bun gust. Obsedaţi de imaginea pe care o fac în ochii celorlalţi nativii din semnul Cocoşului nu se uită la bani când vine vorba despre ţinută. Chiar şi aşa, Cocoşul nu este deloc cheltuitor, din contră caută cele mai mici preţuri, studiază, calculează şi abia apoi cumpără. Au un spirit practic foarte dezvoltat şi nu le place statul degeaba, de aceea mai mereu îşi caută câte ceva de făcut.
În dragoste, persoanele născute sub acest semn sunt de obicei visătoare şi romantice. De multe ori vor fi dezamăgite când vor descoperi că partenerul are anumite defecte, însă nu vor pleca din relaţie tocmai pentru că iubesc stabilitatea şi echilibrul. Pot fi adesea greu de cucerit, din cauza firii sceptice care aduce după sine multe îndoieli.

Horoscopul chinezesc spune că cei din zodia Cocoş sunt compatibili în general cu cei din zodia Şarpe, Bivol şi Porc.

 

 

Zodia Caine (Octombrie)

Numele chinezesc: Gou

Persoanele născute sub semnul Câinelui sunt loiale şi de încredere, ca atare sunt şi foarte buni prieteni. Nu îi place nedreptatea, tocmai de aceea se va manifesta virulent dacă va fi martor la una. Fire pesimistă şi cinică, cu greu va fi surprinsă de vreun eveniment negativ. Simţul critic al nativilor atinge cote alarmante, aşa că s-ar putea să îl auzi criticând tot ce îl înconjoară. Fire sceptică peste măsură Câinele cu greu capătă încredere în cineva, dar dacă o face este capabil de mari sacrificii pentru persoana respectivă.
Nu este nici pe departe idealist, din contră este foarte bine ancorat în realitate, iarc acest lucru îl fereşte de posibile dezamăgiri. Nici prieteni nu-şi face foarte uşor pentru că trebuie mai întâi să îi analizeze şi să se convingă de faptul că merită să îi ţină aproape. Dacă se simte atacat, poate deveni destul de violent, pierzându-şi cumpătul.
Pe plan sentimental, câinele este un partener loial şi afectuos. Oferă foarte multă dragoste şi se dăruieşte total într-o relaţie. Sinceritatea şi caracterul blând sunt calităţile pe care le caută la partener. Niciodată nu se entuziasmează prea tare la începutul relaţiei din cauza pesimismului, aşa că de cele mai multe ori nu se aşteaptă la o relaţie fericită, fiind adesea surprins.

Horoscopul chinezesc spune că cei din zodia Câine sunt compatibili în general cu cei din zodia Cal. Tigru şi Porc.

 

 

Zodia Mistret (Noiembrie)

Numele chinezesc: Zhu

Cei născuţi sub acest semn zodiacal sunt de obicei foarte amabili şi dornici să-i ajute pe cei din jur. Generoşi din fire, ei pot avea adesea de pierdut pentru că se încred în persoanele nepotrivite. Are principii morale foarte solide pe care nu le abandonează indiferent de context. Pentru a convinge un nativ să renunţe la opiniile lui trebuie să ai argumente serioase. Nu îi place să fie minţit sau păcălit, dar nici nu ripostează violent în cazul în care una dintre cele două i se întâmplă.
Are mari mustrări de conştiinţă dacă face un gest nu foarte frumos pentru cei din jur. Nu îi plac discuţiile în contradictoriu, aşa că de cele mai multe ori se retrage din certuri. Niciodată nativii acestui semn nu vorbesc prea mult sau fără să se documenteze, iar atunci când îşi expun părerile sunt foarte siguri pe ei. Deciziile pe care le ia Porcul sunt adesea ferme, fără să ceară părerile celor din jur şi este gata să suporte consecinţele dacă a ales greşit. Îi plac lucruri de bun gust şi apreciază întotdeauna bunele maniere.
Fire foarte senzuală, Porcul se implică în relaţii cu inima deschisă, gata să îşi facă partenerul fericit. Este tandru şi iubitor, însă se poate lăsa purtat adesea de gelozie. Partenerul perfect este plin de viaţă, pasional şi mai ales educat.

Horoscopul chinezesc spune că cei din zodia Porc sunt compatibili în general cu cei din zodia Capră, Iepure şi Dragon.

 

 

Zodia Sobolan (Decembrie)

Numele chinezesc: Shu

Zodia Şobolan este prima din zodiacul chinezesc şi este definită de carismă şi agresivitate. Persoanele născute sub acest semn urăsc singurătatea, de aceea cel mai adesea le vei găsi la petreceri sau înconjurate de prieteni. Ei vor ca mereu să fie în centrul atenţiei, iar dacă nu reuşesc să atragă priviri pot deveni agitaţi. Firi tenace şi harnice, gata de orice sacrificiu, cei născuţi sub acest semn au de obicei o situaţie financiară destul de bună.
De asemenea, cei născuţi sub semnul Şobolanului sunt buni organizatori şi sunt înzestraţi cu o inteligenţă sclipitoare, ce îi ajută să rezolve problemele cu rapiditate. Nu se sfiesc să apeleze şi la viclenie pentru a atinge obiectivele fixate.
De obicei, persoanele născute sub semnul Şobolanului sunt de încredere, dar dacă sunt provocate pot deveni destul de nepoliticoase şi rigide. Este greu să lucrezi cu ele pentru că sunt foarte riguroşi şi caută peste tot perfecţiunea. Devotaţi peste măsură familiei, cei născuţi sub acest semn nu îşi exprimă foarte uşor sentimentele şi poate părea destul de reci, însă sunt firi loiale şi protective.

Horoscopul chinezesc spune că Şobolanul este compatibil în general cu cei din zodia Dragonului, Bivolului şi Maimuţei.

 

error: Content is protected !!