Cum se roaga fiecare zodie în parte

Berbec

Berbecul guverneaza capul, drept pentru care Berbecii sunt experti în a se arunca cu capul înainte, a face doar ce-i taie capul si a da cu capul de pragul de sus. Sunt foarte siguri pe ei în tot ce fac, chiar si când fac cele mai monumentale prostii. În întelepciunea lor nemarginita, stiu întotdeauna ce e mai bine pentru ceilalti. Nimeni n-are voie sa-i contrazica, în timp ce ei îsi pastreaza dreptul de a contrazice pe toata lumea. Specialitatea lor este viteza, din care cauza au mereu fel de fel de vânatai, arsuri sau taieturi si sunt clienti fideli ai service-urilor si asigurarilor auto. Cea mai mare afacere a vietii lor este sexul, pe care-l practica numai din dragoste, chiar daca dragostea respectiva nu dureaza decât o zi…

Cum se roaga Berbecul: „Doamne, ma auzi? Sunt eu, Berbecul! Ma auzi sau nu? Ca n-am toata ziua la dispozitie!”

 

 

Taur

Taurul e recunoscut pentru stabilitate si perseverenta, de fapt doua modalitatii de exprimare a lipsei de imaginatie. Universul lui se margineste la ce poate sa vada, sa guste sau sa pipaie. Îndaratnicia lui n-are seaman, daca a apucat într-o directie, asa o tine. O schimbare de macaz ar implica un efort fizic si intelectual prea mare pentru lenea lui. Da însa dovada de o apriga viclenie atunci când îsi apara pielea sau vrea sa obtina ceva. E maestru în a scoate castanele din foc cu mâna altuia. Apreciaza gesturile frumoase si îi place sa le faca, la rândul lui, cu conditia sa nu-i produca paguba prea mare în buget.

Cum se roaga Taurul: „Doamne, fa sa vina pacea mondiala, sa se coaca roadele, sa fie toata lumea fericita si împacata. Sau macar sa câstig la loto.”

 

 

Gemeni

Gemenii sunt isteti si foarte adaptabili, cu alte cuvinte niste oportunisti lipsiti de scrupule. Stapânesc perfect arta comunicarii, a negocierii, si pot sa te minta în fata fara sa clipeasca. Sunt dragalasenia întruchipata când vor sa obtina ceva si de-a dreptul sadici când au chef sa se joace cu nervii altora. Sprinteni si îndemânatici, dispar când ti-e lumea mai draga si pot face nevazute diverse obiecte care li se par interesante. Îsi scot din minti sefii si partenerii de viata dar nici unii nu-i dau afara, din cauza ca se pricep bine la a se face iertati. În dragoste, sunt deschisi tuturor posibilitatilor si ar fi primii care ar subscrie la legalizarea poligamiei.

Cum se roaga Gemenii: „Doamne, uite ce, asa nu se mai poate! Propun sa renegociem contractul!”

 

 

Rac

Racii au permanenta nevoie de atentie, au nevoie de afectiune, au nevoie de o familie, în general, au mereu o nevoie… Gasesc destul de greu modalitatea prin care sa îsi împlineasca aceste nevoi si asteapta sa le cada din cer. În general, Racii îsi ating scopurile prin manipularea si santajarea emotionala a celor din jur. Racoaicele sunt fetele lui tata iar Racii baietii mamei si vai si amar de cine-i supara, ca se duc fuguta, fuguta cu pâra! Racii zâmbesc gratios, însira verzi si uscate si joaca tot timpul teatru, fiind foarte populari printre gura-casca si cei slabi de minte. Racul îsi iubeste casa, dar nu este lipit de ea. Dispare periodic pentru diverse intervale de timp. Din nefericire, se întoarce mereu înapoi… În dragoste este adeptul romantismului siropos si lesinat. Asta, la început, caci mai devreme sau mai târziu va scoate la bataie un nimicitor arsenal de tocare marunta a nervilor: toane, nazuri, îmbufnari, bombaneli, banuieli, accese masochiste si santaje sentimentale.

Cum se roaga Racii: „Oh, Doamne, te rog, te rog, te rog, te rog…îmi scapa acum exact ce anume, dar te rog, te rog, te rog…”

 

 

Leu

Leul este un lider înnascut, subordonatii îi acorda respectul cuvenit, dar l-ar strânge de gât cu maxima placere. Se iubeste atât de mult pe sine încât îsi pupa oglinda de câte ori se crede singur. Este asa de obsedat de onoruri ca, daca primeste o cupa la campionatul de sotron, e în stare sa umble cu ea atârnata la gât, sa vada lumea cât de grozav este. Atrage atentia în orice adunare: fie este cel mai înzorzonat personaj, fie arunca cu banii în toate partile. Pozeaza tot timpul, doarme pe stânga fiindca profilul drept îl avantajeaza mai mult si arata cu degetul mijlociu ca sa-si expuna mai bine diamantul de multe carate. În dragoste, este la fel de înflacarat ca un furnal si la fel de discret ca o trompeta cu amplificator.

Cum se roaga Leii: „Doamne, recunoaste, esti mândru de mine!”

 

 

Fecioara

Fecioara este metodica, punctuala si perfectionista, sfârseste prin a-i scoate pe toti din pepeni. Obsedata de igiena, detalii si clasificari, este capabila sa caute bacteriile cu lupa, sa frece dusumelele cu periuta sau sa puna rufele în masina de spalat nu doar pe culori, ci si în ordine crescatoare si alfabetica. Fecioara este o fana a listelor, tabelelor si regulamentelor pe puncte si subpuncte, care, în loc sa-i simplifice, îi încâlcesc teribil existenta. Scurt, orice fecioara veritabila este: 1.mereu ocupata cu o mie de nimicuri sau sa-si bage nasul unde nu-i fierbe oala; 2.tipicara; 3.ipohondra: 4.cicalitoare; 5.maniaca; 7.absolut necesara (din pacate). În dragoste, are caldura unei frapiere si fantezia unui birocrat.

Cum se roaga Fecioarele: „Doamne, îti trimit tabelul cu dorintele mele în ordine alfabetica. Astept feedback. Multumesc!”

 

 

Balanta

Balanta are certe înclinatii intelectuale, utile în studiul aprofundat al programului TV, si un înalt simt artistic, reflectat în flerul cu care-si asorteaza pantofii cu lenjeria. Plina de gratie si eleganta, umbla cu nasul pe sus, strâmbând suveran din el la orice încalcare a etichetei. Despre Balanta se spune ca este o buna colaboratoare si sfatuitoare: în orice problema, expune câteva zeci de solutii, ca apoi sa-l lase pe celalalt sa decida. Cât despre vestitul ei echilibru, cel mai în masura sa comenteze ar fi psihiatrul care o trateaza. În lipsa lui, se accepta si marturiile apropiatilor, adânc îngrijorati de viteza cu care-si schimba parerile si de costurile marite ale dulciurilor pe care le înghite atunci când e deprimata. Cel mai de seama lucru din viata ei este dragostea, subiect bogat în detalii picante, prea indecente ca sa poata fi relatate.

Cum se roaga Balantele: „Doamne, te rog eu mult…Dar ce cap frumos rasare! Nu-i al meu? Al meu e oare? Dar al cui? Si la ureche uite-o floare!”

 

 

Scorpion

Dominatori si mereu stapâni pe situatie, Scorpionii sunt unii dintre cei mai dificili si, în acelasi timp, poate cei mai fascinanti nativi ai zodiacului. Scorpionul are foarte mult magnetism personal: atrage cuiele ruginite, cutiile de conserva, dramele si ghinioanele. Are emotii intense, idei fixe si puterea de a deochea. Stie ce vrea, dar cauta sa obtina totul pe cai ocolite. E genul care mai bine îsi otraveste dusmanul decât sa-i dea un pumn în nas. Paranoic, vede peste tot pericole, intrigi si conspiratii. Asta nu-l împiedica sa-i manipuleze pe ceilalti. Îi considera prieteni doar pe cei de care se poate folosi, iar prietenii n-au încredere în el, fiindca stiu ca e fara scrupule si ataca subversiv, sub centura. În dragoste, este un obsedat sexual frustrat, gelos si posesiv, care-si scoate din minti perechea cu banuielile si cu gusturile lui anormale.

Cum se roaga Scorpionii: „Auzi, Doamne, nu ma face sa vin pâna acolo sa-ti arat cum se face!”

 

 

Sagetator

Sagetatorul este un inconstient optimist, a carui specialitate este datul cu bâta în balta: scoate perle dupa perle cu un aer de savant atotstiutor, face glume proaste si râde fara rost. Este un snob care-si poarta hainele cu etichetele pe-afara, promite marea cu sarea, dar când trebuie sa-si tina promisiunile este lovit de amnezie. Adora masinile, pe care le conduce cu placere si cu mare viteza, în cei mai falnici pomi de pe marginea drumului. Sagetatorii îti vor plati cu vârf si îndesat orice ai gresit sau orice nedreptate ai facut împotriva lor. Poate ca nu anul asta. Poate nici la anul. Dar într-o zi, poti sa fii sigur ca se vor razbuna. Când se îndragosteste Sagetatorul, iubeste cu foc, din toata inima.. Problema e ca, având o inima foarte mare, alesul sau aleasa se poate trezi într-un ventricul teribil de aglomerat…

Cum se roaga Sagetatorii: „Doamne, apleaca-ti ochii catre dusmanii mei si fa-mi, Doamne, dreptate, ca sa nu pun eu mâna pe ei si iar sa ne auzim la spovedanie!”

 

 

Capricorn

Perseverenta cu care merge pe drumul stabilit Capricornul, arata ca de fapt nu are alternative sau alte bucurii în viata. Încapatânarea lui este monumentala, mai mare ca a Berbecului si a Taurului, care sunt, totusi, niste vietati relativ normale. Grozav de suspicios si sigur ca nimeni nu e mai competent ca el, n-are somn daca nu controleaza totul. Detine un stoc impresionant de temeri si complexe pe care, fiind foarte orgolios, face eforturi sa si le mascheze. De aici, o permanenta încordare, care-i da aerul cuiva care a înghitit o coada de cazma …Sunt cea mai tenace zodie. În acelasi timp, sunt foarte inteligenti însa dau dovada de aroganta chiar si când se spala pe dinti dimineata! Fiind din cale-afara de plictisitori, îsi gasesc cu greu o pereche care sa-i suporte. Singurul care îi tolereaza este…un alt Capricorn!

Cum se roaga Capricornii: „Înger, îngerasul meu…Auzi, stii ceva? Lasa ca ma descurc eu singur. Multumesc, apreciez!”

 

 

Varsator

Au firi blânde si generoase, sunt revolutionari si, în general, sunt interesati de binele celor din jur însa îsi pierd rapid rabdarea daca oamenii nu înteleg ce le explica si acorda foarte greu o a doua sansa. Au idei stranii, reactii imprevizibile si fac totul pe dos fata de restul omenirii. Se spune ca sunt deschisi la nou, le place sa experimenteze si au o fire independenta. Asta înseamna ca dau banii pe prostii de care n-a mai auzit nimeni, adera la cele mai fistichii diete sau curente religioase si îi doare în cot de parerea celorlalti. În plus, sunt deosebit de agitati, ceea ce nu este bine, caci excesul de energie le permite sa-si puna în practica proiectele utopice si initiativele anarhiste. Prietenii îi suporta maxim doua ore, iar rudele lor migreaza în alte cartiere. Cât despre dragoste, Varsatorilor nu le este prea clar ce înseamna…

Cum se roaga Varsatorii: „Doamne, daca erai femeie, discutia asta n-ar fi fost necesara! Stiai deja ce vreau sa te rog!”

 

 

Pesti

Pestii sunt niste vietuitoare blânde si buimace, care cred tot ce le îndruga primul venit. În capul lor este un talmes-balmes de impresii si intuitii, ce face imposibila o activitate neuronala decenta. Se spune ca sunt creativi si talentati, ceea ce înseamna ca productiile lor îi turmenteaza atât de tare pe ceilalti, încât le anihileaza puterea de discernamânt.. Foarte sociabili din fire, se înteleg de minune cu animalele, delincventii si spiridusii de casa. Misterele si superstitiile exercita asupra lor o mare fascinatie: când nu le place vremea de-afara îsi îmbraca plini de încredere hainele pe dos si se întorc din drum daca pisica neagra le-a taiat strada. Dar marca lor distinctiva este enorma capacitate de a iubi. Pestii se îndragostesc total si iremediabil de cine nu trebuie, când nu trebuie sau … de câte persoane nu trebuie!

Cum se roaga Pestii: „Doamne, te rog, fa sa se întâmple o minune ca mi-ar prinde tare bine. Uite, am lânga mine o sticla de apa, daca întelegi ce vreau sa spun…”

 

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!